Biografie

Opleiding
De liefde voor zingen ontsprong bij Frank Hermans in het World Youth Choir, waarmee hij tussen 1993 en 2001 de wereld bereisde. Op jonge leeftijd begon hij met zingen bij Hortus Musicus Religiosus in Bergen op Zoom, onder leiding van Hans Smout. Later studeerde hij ‘zang’ en ‘kerkelijk koorleider’ aan de Fontys Hogescholen in Tilburg. Sinds die tijd werd hij regelmatig gecoacht door Paula de Wit, Peter Harrison en Meinard Kraak. Vanaf seizoen 21-22 wordt Frank gecoacht door Maarten Koningsberger en Margreet Honig.

Ervaring
Frank zong als koorzanger bij het Gewandhaus Kammer Chor in Leipzig en Ensemble Lyrique. Met regelmaat zingt hij bij de Nederlandse Bach Vereniging en in 2010 maakte hij zijn debuut als Christus in de Matthäus-Passion van Bach in Brugge en Kortrijk, en zong hij de Kindertotenlieder van Mahler in Grenoble, Lyon en Parijs. Hij zette zijn eerste stappen op het operavlak in Spanje bij Peter Harrison. Sinds 2017 zingt Frank ook bij het Nederlands Kamerkoor en Bachkoor Holland.
Ook verleent Frank met enige regelmaat zijn medewerking als koorzanger bij ‘Rheinische Kantorei’ (Hermann Max) en ‘Chorwerk Ruhr’ (Florian Helgath). In maart 2022 zong hij voor het eerst mee bij ‘Choeur de Chambre de Namur’ (Leonardo García Alarcón).
Als liedzanger werkt hij samen met Myrto Tzelisi en Thom Janssen.

Docent
Naast zijn podiumwerk is Frank actief op Factorium Podiumkunsten in Tilburg waar bij zanglessen verzorgt en koren coacht. Hij werkte als docent vocale kennis en vaardigheden bij Stichting Maestro, een opleiding voor amateurdirigenten. Ook heeft Frank een privé-praktijk en verzorgde hij tussen 2011 en 2016 masterclasses in Argentinië (en Uruguay), waar hij ook enkele recitals gaf en waar hij als oratoriumzanger te beluisteren was. In 2016-2017 gaf Frank klassieke zanglessen aan de TU in Delft.
Tegenwoordig werkt hij samen met koren in de provincie Noord-Brabant en leidde hij met Lieve van Tuijl de gelijknamige Kooracademie van Capella Brabant in Den Bosch.

Bas-bariton